Memoriál Jana Šedivého 2016

Tradiční futsalový turnaj, který je každoročně pořádán jako vzpomínka na našeho kamaráda a spoluhráče Jana Šedivého, se v roce 2016 odehrál 6. srpna v areálu Hliník v Marefích.

Sportovního klání se zúčastnilo 6 týmů z nejbližšího okolí včetně pořadajícího celku JČ Marefy. Avšak nejednalo se pouze o registrované týmy, příkladem budiž družstvo „Dva zrzci a pačes“, které bylo složeno ze svátečních fotbalistů z Maref a blízkého okolí.

Hrací plocha byla tradičně kvalitní, také díky opatření pořadatelů proti přeschlému povrchu – předcházející večerní bouřce. I přes drobné nerovnosti byly k vidění pohledné kombinace a to v podání všech celků. Nasazení hráčů bylo úměrné významu akce, vše však probíhalo v duchu fair play s vědomím toho, že jde zejména o vzpomínkovou akci.

Vítězem turnaje se stalo družstvo Orlů z Bučovic, kteří v závěrečném zápase v přímém souboji o první místo nakonec předskočili mužstvo Dynama, taktéž z Bučovic. Domácí tým JČ Marefy se umístil na třetí příčce, kterou uhájil před Starými pány. Pátou příčku obsadilo mužstvo SSK Zobaja – letošní nováček akce. Poslední šesté místo připadlo již zmiňovanému týmu Dva zrzci a pačes. Kromě věcných cen a trofejí pro první tři mužstva došlo také na udělování putovní trofeje pro vítěze memoriálu. Ocenění se také dočkali nejlepší střelec a brankář turnaje.

Počasí turnaji přálo, což přilákalo i značné množství diváků, kteří neváhali strávit sobotní den v příjemném prostředí marefského lesoparku a vytvořili tomuto sportovnímu zápolení důstojnou kulisu. Díky jim! Díky zúčastněným týmům. A díky patří také všem, kdo se na pořádání akce podíleli.

Tabulka
1. Orli Bučovice
2. Dynamo Bučovice
3. JČ Marefy
4. Staří páni
5. SSK Zobaja
6. Dva zrzci a pačes

Videozáznam